maandag 11 april 2011

Pet shop

Het houden van huisdieren voor je plezier is eigenlijk een hobby die je vooral tegenkomt in landen met een behoorlijke levensstandaard.
De kosten die hier namelijk mee gepaard gaan lopen vaak behoorlijk op. En natuurlijk is het houden van een paard duurder dan het houden van een hamster, maar toch.  Voer, dierenarts, en nachtverblijf, het kost allemaal geld.
In Turkije werd het houden van honden en katten lange tijd als onrein gezien. Ze waren er wel, maar dan als straathond of straatkat die leefden van afval en resten. In huis kwamen ze niet.  Ze zij er nog volop en gemeentelijke overheden treden er vaak tegen op door ze te vangen en te “helpen”, waarna ze meestal weer vrij gelaten worden of in een soort asiel terechtkomen. Soms ook worden ze nooit meer teruggezien. Soms worden ze eenvoudig vergiftigd.
In de binnenstad van Istanbul zijn de grote groepen straathonden nagenoeg verdwenen.
Een paar weken geleden werden buiten de stad in een bos een flink aantal hondenkadavers gevonden.
Met de economische vooruitgang en de daarmee gepaard gaande veranderde levenswijze kregen ook de mensen meer middelen en tijd om aan een huisdier te besteden. Ook de machohondenbezitter met zijn vechthond zien we daardoor helaas in aantal toenemen.
Als je momenteel door bepaalde wijken van Istanbul wandelt, b.v. Cihangir, dan zie je op allerlei plaatsen  pet shops en ook lijkt zich het aantal dierenartspraktijken voor kleine huisdieren uit te breiden.

Maar een “Partij voor de Dieren” in het parlement is hier nog ver weg.
Momenteel is de kiesdrempel 10%.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten