woensdag 6 april 2011

Motorhelm

’s Zomers kan het aan de Middellandse Zeekust van Turkije behoorlijk warm worden. Temperaturen van 35 tot 40 graden Celsius zijn dan beslist geen uitzondering. Heerlijk zou je zeggen.
Maar echt niet voor mensen die ook nog moeten werken. En lichamelijke arbeid wordt dan helemaal wel erg zwaar. Ook voor mensen die dergelijke temperaturen wel gewend zijn.
Maar ook mensen in het verkeer hebben het dan niet gemakkelijk. Dat geldt voor automobilisten die tegenwoordig toch vrijwel allemaal airco in hun voertuig hebben. Maar dat geldt in het bijzonder voor berijders van motorvoertuigen.
Op een motor is het dragen van een helm verplicht, hoewel lang niet iedereen zich aan dit voorschrift houdt. En bij genoemde temperaturen is het absoluut geen pretje om, ondanks ventilatie en stroomlijn, zo’n ding op je hoofd te moeten hebben.
Veel rijders hebben daar wel iets op gevonden. Ze hangen hun helm aan het bagagerek of aan het stuur van hun motor. Ze hebben dan in elk geval hun helm bij zich als de politie moeilijk zou gaan doen.
Ik kwam echter tot de ontdekking dat de politie in dit opzicht vrij soepel en creatief met de verkeersregels omgaat.
Je mag er verder trouwens van uitgaan dat de politie en in dit geval de motoragenten het goede voorbeeld zullen geven. Tenslotte is dat ook een taak van de politie.
En ja hoor, de motoragenten geven een voorbeeld: Als het heel erg warm is hangen ze zelf ook vaak hun helm aan hun arm of aan het stuur of het bagagerek van hun motor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten